dijous, 13 de febrer del 2014

PRETEMPORADA A LA MUNTANYA

Aquest any he descobert la carrera per la muntanya o el “Trail” (com es diu més tècnicament) i hem afegit sessions d’aquesta durant la pretemporada per a preparar el primer objectiu d’aquest any: la mitja marató de Xàtiva. És la primera que faig així que vaig a cegues i a vore 
que ix, això sí amb moltes ganes.

Com a proves realitzades a la muntanya han estat el Km vertical de Gandia, on una bona representació del club hi vam ser ( Xuli, Sardi, Fran, Lore i Maria). Una carrera molt recomanable per a fer, ja que el recorregut acabant pujant al Montduver és molt bonic a la vegada que dur amb +1000 m de desnivell positiu acumulat.


Una altra prova que vaig realitzar va ser els 23km de muntanya d’Enguera “Trail Balsa Blanca” amb +1000m de desnivell acumulats, a la pàgina web es deia que el 80% de la carrera es duia a terme per sendes, aleshores tenim maneres diferents d’entendre les paraules. La carrera va transcórrer en la seua totalitat per pistes, lo que feia fàcil el correr. 


Finalment, aquest cap de setmana he corregut la mitja marató de muntanya de Canals. Amb menys metres de desnivell acumulats, però repartits de manera que la carrera va resultar més dura. Aquesta carrera igual que les altres, tenia una finalitat d’entrenament suau, però al km 2 eixa idea s’havia esfumat.

 És inevitable sentir la posició a la que vas i no picarte a la vegada que vas avançant a gent, així que al km 12 després d’una caiguda sense importància anava entre els 10 primers. Em va motivar molt i no vaig minorar el ritme, fins que no vam vore una senyalització i del segon al dècim ens vam pedre i s’esfumà tota posibilitat de quedar a la mateixa posició a la que anavem. Després d’acò amb els bessons pujats a la gola vaig acabar la carrera com vaig poder.



Aquesta pretemporada finalitza aquest cap de setmana on he de fer un entrenament de muntanya suau, que la mitja marató de Xàtiva està propera (dia 23 de febrer) i hi ha que anar llevant càrrega a les cames i afinar el que es puga afinar. No arribe al millor moment de forma, degut a la fotuda bursitis a la planta del peu, però al ser la primera no tinc ningun tipus de presió i de segur que la disfrutaré molt.

 Per: Fran Peris

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Club triatló guadassuar
clubtriatloguadassuar@gmail.com
GUADASSUAR - VALÈNCIA