dimarts, 12 de juliol del 2011

CRÒNICA IRONMAN CHALLENGE ROTH 2011

Seguidament podreu llegir la crònica del Ironman de Roth, però aneu a permitir-me que comence pel final, pels agraïments.

Aquesta prova ha sigut possible gràcies a Mª Nieves, Tere, Susi i els nostres fills i famílies. Pareix que no siga així, però són moltes hores les que no estem en ells  per estar entrenant. Molt de sacrifici que moltes vegades pareix que no fem, però vos puc assegurar que per arribar a ser FINISHER en la distància Ironman hi ha que entrenar moltíssim durant l’any anterior i fer un sacrifici immens.

També amb tots els que compartim els entrenaments. Eixos dimarts amb els companys d’entrenament de natació, quin bon rotllo que tenim i quan em avançat, gràcies. Als companys del Club Triatló Guadassuar i el Club Ciclista Guadassuar amb els que em compartit un altre any molts kilòmetres, i com no l’amistat i els ànims que ens han donat. I a tots els esportistes i poble de Guadassuar en els quals em pogut entrenar i compartir experiències.

Moltes gràcies a tots.

I bé, ací va la crònica d’una magnífica participació:

Tot començà a les 3:30h de la matinada en el hotel de Nuremberg. D’ací desdejunem ràpid per moure, ja que la nostra eixida és a les 7:20h, però els professionals comencen a les 6:30h, per tant tenim que abandonar la zona de boxs abans de les 6:00h. Allí deixem la bikebag i la streetbag. El dia anterior en el checking de la bicicleta ens feren entregar la runbag, ja que els boxes estaven en llocs diferents.

La natació transcorre en un canal situat en la població de Hipolstein, a uns 8 km de Roth. Com que arribem prompte podem gaudir de la zona de boxs. Més de 4000 bicicletes preparades i de segur que més de 10000 persones mirant, impressionant.  Després d’acabar amb tots els preparatius veiem l'eixida dels pros i anem preparant-nos per a la nostra.

7:15h. Ens fan entrar cap al canal per tal de començar la natació. Ja s’han acabat les xerrades dels dies anteriors que tenim que reservar, què és una prova molt llarga, què ens tenim que cuidar. Res de res, Dani i Mario diguem que anem a intentar fer 11h. Pot ser una utopia i segurament ho pagarem després, però aquest any ho tenim en les cames i ho tenim que intentar. Per la seua part, Ricardo es pren la prova amb l’objectiu d’acabar amb el millor temps possible i gaudir al màxim.

Per tal de que veieu la dificultad d’afrontar les 11h:
3,8km natació 1h 16’ (2min els 100m) + 180km bicicleta 6 h (30km/h) + 42,164 km marató 4h (5’ 42’’) =  TOTAL 11h 16’; i tot açò sense contar el temps de les dos transicions.

7:20h. Comencem la natació. Som la vuitena eixida amb més de 500 participants. Aquest segment es fa molt comode i continuament anem tirant. Dani i Mario el fan quasi junts a la par i van veient-se durant tot el recorregut. Ricardo  va controlant en tot moment per darrere per tal de desgastar el mínim possible les energies.

Els temps finals de la natació boníssims:
·         Dani 01:08:34
·         Mario 01:08:43
·         Ricardo 01:16:50

Després de la primera transició començà el recorregut de la bici. Diuen que Roth és molt ràpid i què és molt planet. Miiiaaauuu. El circuit es fa molt dur per les continues pendents i sobretot per les dures rampes que hi ha que afrontar en diverses parts del recorregut.

És tracta de 2 voltes a un circuit, això si, molt bonic, amb la sorpresa que ens donaren el dia anterior que per obres faríem 2km més. Es passa per dins de diverses poblacions i l’ambient es impressionant. Literalment la gent es bolca en la prova i es tira al carrer. Quanta gent, tots animant, tots ajudant, i tots gaudint d’un magnífic dia. Quantes coses tenim que aprendre en Espanya en aquest respecte. I que enveja en els pobles. Trauen les taules al carrer i tots sentats mirant cap a la carretera mirant com pasen els triatletes. Bueno, bevent cervesa sense parar, que enveja.

I que dir de la rampa de Solaren Berg. Et sents un corredor del Tour de Francia pujant el Tourmalet. Quasi un kilòmetre on sols cap una bicicleta. La gent es tira literalment damunt de tu, tots embogits cridant i animant. Vos assegurem que eixes imatges sens quedaran en les nostres retines per sempre.

Tot i la duresa del recorregut els parcials són molt bons (cal recordar que en el Ironman no es pot anar a roda i per tant vas en tot moment sol):
·         Mario 5h 34’ 47’’ (32,6 km/h)
·         Dani  5h 58’ 01’’(30,5 km/h)
·         Ricardo 6h 28’ 32’’ (28,1 km/h)

I per finalitzar la marató. Buf, buf, buf. 

Quès és una marató? És la distància que hi ha de Guadassuar fins a Alboraia passant per València; o de Guadassuar a Aielo de Malferit;  o de Guadassuar a Gandia.

I tot açò després d'haver fet 3,8km nadant i 180km en la bicicleta. No fa falta que vos diga com de dura és la marató, quan patixes, quin esforç tens que fer i quina mentalitat tens que tindre per a poder finalitzar el Ironman. De veritat que de vegades es un esforç quasi inhumà.

El circuit de la marató també va ser prou dur, amb tres tramos amb unes pendents considerables, i unes rectes al costat d’un canal llarguísiiiiiimes.

Objectiu 11h? Quasi aconseguit. Mario fins a la mitja maratò es troba amb una possible marca de 10h 59’ a 11h 00’. Dani recupera moltíssim el temps en la maratò i també ho té al seu abast. Però açò no és una marató normal. Sempre hi ha un moment de crisis greu i aquest bé després de la mitja marató. Dani continua amb la seua progressió però les cames ja no responen igual. Per la seua part, Mario va passar uns moments molt durs entre els kilòmetres 23 i 32, tinguent que sentar-se en algun moment per marejos degut a l’esforç.

Per altra banda hi ha que reconèixer el immens mèrit de Ricardo, que ja patint des del km1 i després d’aguantar una immensa tronada durant les 2 últimes hores de la marató va aconseguir entrar en meta.

Els temps de la marató varen ser els següents:
·         Dani: 3h 57’ 39’’ (5,38 min/km)
·         Mario: 4h 31’ 01’’ (6,26 min/km)
·         Ricardo: 5h 13’ 27’’ (7,26 min/km)

I el final el millor. Veure a la teua família, veure als teus, esperant-te, animant-te, aplaudint-te. Són moments què no es poden explicar en paraules. Mesos i mesos d’entrenaments, moltes hores de sofriment; però al final tot una alegria. Alegria d’haver aconseguit es que volíem, ser FINISHERS. Guadassuar ja té dos FINISHERS més, Dani i Ricardo; i Mario que acaba el seu segon IRONMAN.

Temps totals (punxant en el nom podreu veure el detall dels temps i parcials):
·         Dani: 11h 13’ 07’’
·         Mario: 11h 21’ 06’’
·         Ricardo: 13h 11’ 58’’

Moltes gràcies a tots els que ens heu estat des del poble seguint-nos i donant-nos ànims des de la distància. Vos assegurem que ens han arribat i que enrecordar-nos durant la prova de tots vosaltres ens ha donat moltes forces.

I ara, a per el IRONMAN de Lanzarote del 2012. 

4 comentaris:

  1. Club Ciclista Guadassuar13 de juliol del 2011, a les 1:09

    Darrere d'una crònica de tant de nivell, qualsevol paraula sols pot tindré un objectiu.

    Donar vos la mes cordial enhorabona!!!

    ResponElimina
  2. M'alegre que tant esforç haja tingut la seua recompensa, enhorabona als tres

    ResponElimina
  3. M'alegre que tant esforç haja tingut la seua recompensa. Enhorabona als tres.

    ResponElimina
  4. Bon dia Mario/Dani/Ricardo

    Donar-vos la mes sincera enhorabona per haver completat aquesta prova tant dura.

    gracies per ser companys nostres!!

    RAUL ESTEVE

    ResponElimina

Club triatló guadassuar
clubtriatloguadassuar@gmail.com
GUADASSUAR - VALÈNCIA