dilluns, 7 d’octubre del 2013

MEMBRE DEL CLUB TRIATLO GUADASSUAR COL.LABORANT AMB EL CAMI SOLIDARI PER LES MALALATIES RARES

 El passat 17 de setembre, Victor Cerdà, ultamaratonià, brigadista d'Imelsa i bomber voluntari va començar un nou repte solidari, en este cas per a donar a conéixer les malalties rares. Victor recorre els 266 municipis de la província de València, en un total de 1.800 kilòmetres en 30 dies, a una mitjana de 60 quilòmetres diaris.

He tingut el plaer de compartir dos etapes amb esta meravellosa persona. La primera etapa de 41 km, i l'etapa 19 entre Bicrop i Vallada, poble natal de Victor. Vaig decidir acompanyar-li en uns dels dia més especial de la seua vida.

Etapa 19: Bicorp - Vallada. 56 km. M'alce a les 6.30 del matí per a estar a Vallada a les 7.30  per eixir d'allí amb l'equip Cazarettos cap a Bicorp. Allí ens esperava Victor, junt amb Jorge i Marcos una persona amb una malaltia rara, tot un campió del món de muntanya d’atletes amb deficiència visual. Comencem a córrer i prompte vam començar "de calent" la primera pujada va ser de 4 quilòmetres amb pendents que superaven els 18%, els ciclistes que ens acompanyaven es van haver de baixar de la bici perquè els patinaven les rodes, i van realitzar part del recorreguta peu. Arribem a Navarrés, Bolbaite, Chella i Anna  on ens esperava Raul, un xiquet menut amb malaltia rara. Seguim cap a Enguera on vam fer una parada per a dinar. Allí vaig conéixer Adela, una xiqueta amb malaltia de Rett que venia d'Albacete, senzillament, no es pot explicar amb paraules la satisfacció de veure com et rep com un heroi per a ella. Sense paraules....

En acabar de dinar, ens vam posar camí Montesa amb una pujada de 6 km, això sí, no tan pronunciada com l'altra però si igual de dura. Arribem a Montesa i véiem cada vegada el final d'etapa més prop.

punja per entrar a la web
Arribem  a Vallada,  a Victor se li posava la pell de gallina de pensar-ho i a mi de veure-lo a ell. En l'entrada al poble els esperaven els bombers voluntaris de Vallada, que amb dos dolls d'aigua que feien d'arc, va passar Victor amb tots els seus acompanyants. Ja començaven a caure les llàgrimes de l'emoció a tots. A poc a poc anàvem entrant a al poble i el riu de gent que li esperava anava fent-se cada vegada més llarg fins a arribar a l'Ajuntament on milers de persones l’esperaven. Victor es va posar a plorar i nosaltres també després de veure com una persona com ell estava entre els seus després de passar molts dies fora de casa. Com va dir ell "Este és un dels dies més importants de ma vida"

Per això m'agradaria dir, que el pròxim 15 d'octubre, Victor passarà per Guadassuar, i espere que li preparem una arribada que tampoc oblide mai.

Per: Vicent Ribes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Club triatló guadassuar
clubtriatloguadassuar@gmail.com
GUADASSUAR - VALÈNCIA