dimecres, 24 de juliol del 2013

TRES ANYS NADANT A GUADASSUAR

Ja estem a finals de juliol i a punt de concloure els entrenes de natació del club triatló Guadassuar. En total han sigut 11 mesos, ens els que hem fet 2 sessions de natació per setmana, dirigides pel nostre mister Paco Cortés. 

Tenint en conter que han sigut 2 sessions per setmana, pels 11 mesos, fan aproximadament unes 90 sessions que a una mitja de 3 km al dia fan uns 270 km nadant en tot aquest temps. Sense contar la tercera sessió que ens envia Paco per email i que la majoria fem cada setmana. 

Els entrenes consten principalment de 3 parts. La primera consta del calfament, com a qualsevol altre esport. Unes quantes piscines pa obrir boca de lo que ens esperarà després. 

La segona part és la millora de la tècnica. Per a mi es una de les parts principal dels entrenes i que Paco sempre remarca. Amb el exercicis de tècnica, es corregixen els errors i se millora les diferents fases de les braçades. 

I la tercera part i principal de l’entrenament, consta normalment del treball principal , que normalment solen ser series on està marcat el temps i la intensitat de cadascuna. Hi ha series de 25, 50, 100, 150, 200, 250,… de tots els colors i en diferents descansos entre una i la següent. 

El primer dia que recorde que vam fer series de 50 metres, a la tercera ja no podia més. Menut ritme portaven els companys i a mi em faltava aire per tots els llocs. 

Però poc a poc et vas acostumant a la intensitat i als reduïts descansos entre sèrie i sèrie. En el que quan estàs mig recuperant-te i agarrant un poc d’aire, sents el famós conter enrere de Paco “4,3,2,1...”, que fan que penses si el cronòmetre que porta funciona correctament, ja que els segons pareix que passen de 5 en 5 i no dona temps ni a agarrar aire 2 voltes. I enseguida altra volta a nadar “a tope”. 

10k solidaris Càrites
Els “pitjors” moments es quan ja vas al límit de cansament (en “agonietes”) i ja no controles ni la respiració, ni la força en les braçades ni la correcta tècnica. Encara que ja no pugues ni en tu mateixa, hi ha que donar-ho tot i patir un poquet. 

Quan acabes l’entrenament, es quan millor
et sents desprès del gran esforç realitzat, i notes que setmana a setmana vas millorant. Encara que com es normal, sempre hi han alt i baixos durant la temporada. Sempre està el mes en el que per unes raons o altres no pots entrenar tots el dies, caus mal, tens compromisos, …. I quan tornes a nadar amb regularitat notes que has perdut un poc de nivell i que no estàs igual de fort que fa un mes ni respecte als altres companys. Però amb el treball i la intensitat d’aquestos entrenes, prompte es torna a recuperar les bones sensacions i la satisfacció de veure com vas millorant.
Durant l’any hem fet 3 voltes el famós test dels 10 minuts nadant en el que cadascú s’enfronta a ell mateix i intenta donar el màxim, per a millorar el seu anterior temps i intentar superar a la majoria de companys. Els números no enganyen i la evolució en tots els companys es més que evident. La millora de tots els companys es deu principalment als entrenes i correccions continues de Paco, i al fet de entrenar tots els companys junts, que fa que puge la intensitat del treball.
Els entrenaments, com no podia ser d’altra forma, son sempre en molt bon rollo i bromes entre tots el companys, però quan toca la part seria de l’entrenament tots ens fiquem les piles i a veure qui pot més. Com es normal, també tenim eixos xicotets “piques” quan vas entrenant i veus a algun company que va per davant i intentes tensar un poc més pa poder agafar-lo.

La majoria dels entrenes de Paco se poden resumir en: a tope, tensant i tirant el resto.(I quan descansem?). Com el nostre mister ens aprecia molt i no vol que ens oblidem d’ell, segur que ens manarà alguns entrenes de nadar per al mes d’agost. I a setembre altra volta a la Piscina Coberta de Guadassuar a continuar els entrenes amb Paco, els companys, i tota la gent nova que segur que s’apuntarà.
Bon estiu a tots!!!

per: Alfonso Gimeno

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Club triatló guadassuar
clubtriatloguadassuar@gmail.com
GUADASSUAR - VALÈNCIA